klik2 iklan nie yer..tq

Thursday, August 26, 2010

kami baru shopping baju raya..

semalam lpas blik keja kami sekeluarga berbuka puasa kat luar ja..penyakit malas nak masak..sb hubby dpt gaji..hi.hiii..kami makan kt kedai area k.batas ja..menu berbuka nasi putih,nasi goreng,telur dadar,kailan ikan masin,sup daging..tomyam campur,udang masak pedas..minuman..milo ais.jus epal dn etc..gambar tak ada..sb mlas nak snap..sia2 ja bawa camera...lpas berbuka...kami g kedai miki babyland untuk beli stok susu alieya n pampers..sb dah abis kt umah n umah pengasuh..perjalanan seterusnya ke KARNIVAL RAMADHAN(kami panggil ekspo) tujuan nya untuk beli baju raya la..besar jugak la ekspo nie..kt KIOS BERTAM PERDANA..macam2 ada jual..harga pun murah2..siap boleh tawar menawar lg..sempat la cuci mata tgok baju untuk diri sendiri n hubby..last2 dapat juga rembat baju kebaya sepasang untuk saya..color merah...mula2 ingat nak tema warna pink tahun nie..cari baju wrna pink tak ada plak..semua saiz besar..cuma ada color hitam.merah,oren n hijau.. last2 bincang gan hubby tema tahun nie color merah ja..hubby pun setuju...so..smlm dapat la baju kebaya bersama kain pario..wahh..glemer habis la omak nyer bersama ci tecik alieya..raya tahun nie..hii.hii..untuk alieya saya dah oder baju kebaya dekat ibu damia aka ayu..itu pun kalau ada color merah..harap2 ada la.klu tak harus la saya mencari kain color merah untuk buat baju alieya..


SENARAI PERSIAPAN RAYA KAMI YANG BELOM BELI


SAYA


1. BAJU KURUNG KAIN COTTON ( saya punya untuk raya ke2)
2. KASUT
3.TUDUNG
4. HANDBAG


HUBBY


1.SELUAR JEANS 
2.BAJU TSHIRT
3.BAJU MELAYU


ALIEYA 


1.SELUAR JEANS
2.KASUT
3.DRESS
4.BAJU KURUNG COTTON


p/s :- kopak la hubby kalau cam nie tiap2 tahun..tp sekali skala tak pe kan..korang lak macam mana dengan persiapan raya..?

6 comments:

zura@iwan said...

wahhh...siap list dh ye...hehe

Ummi Eisya said...

amboi,berbaju kebaya anak beranak ye..mesti cunkan..jelesnya la..kita tak leh nak pakai kebaya..tunggu la slim dulu..hihiii..raya tahun depan la tu..

miera said...

zura~hi.hii..kena buat list dulu..tp tak tau la dapat ke tak?sb tunggu org sponser...kih.kihh.. =)

ummie eisya~jgn jeles tau..tahun depan kak fara leh pakai lak..msti cun gak..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

insyallah....minta2 lah ader kebaya merah tu..

*∽ IZAN ∽* said...

Ok tu sekali sekala... bestnyaaa la anak dara beraya pakai baju kurung raya tahun nih!

Izan pun ada baju kain cotton tahun ni.. macam bestt je kann.. sejukkkk hh he

Farra Dhelina said...

dah siap ye semuanya..uwaaaaa kt belum lagi ni..isk