klik2 iklan nie yer..tq

Monday, August 23, 2010

UPDATE PASAL (ALIEYA)

Alhamdulillah alieya sekarang nie dah ok cikit..tak popo bnyak kali dah satu hari..popo pun tak la cirit brit sgt..lendir darah pun dah tak ada..

First tu bawa alieya p hospital kepala batas doc tu bg ubat cirit brit yg serbuk tu..(bancuh dlm air)..tp alieya tak mau minum..jenuh dok pikir macam mana nak buat..letak dalam susu pun dia tak mau minum..mgkin alieya rasa lain kot..kcian plak tgok dia tak minum susu..dah la badan susut sekarang nie  dari 9 kg turun 1kg..kcian anak mama..asal badan nak bam bam ckit..mesti demam...lg pun alieya sekarang nie susah nak makan nasi...asyik susu ja..bila disuapkan nasi 2 mlut ja pastu  dah tak mau...masa p hospital tu minta kt doc tu vitamin sekali untuk tmbah selera makan..lpas tu baru la alieya nak makan nasi..

Esok nya bawa alieya p KLINIK BERSATU lak..doc tu bg ubat yg jenis syrup..ubat cirit birit,demam,antibiotik,sakit perut/kembung dan cacing (ubat cacing lepas alieya sihat baru makan) ok tak klu bg ubat cacing nie..saya tak da pengalaman..?lpas makan ubat nie baru la alieya ok cikit.dah tak popo bnyak kali..lendir darah pun dah tak ada..lg 1 saya try tukar susu alieya dari novelac it grow tukar ke Enfagrow..sb sblom nie alieya klu minum susu lain mesti sembelit..tp saya try tukar kot alieya tak cirit birit lg..mana tahu kot2 alieya alah gan susu novelac sb dah lama minum susu tu dah dekat 6 bulan..saya harap2 alieya ok lah lpas nie tak sembelit n cirit birit lg..sb dah buntu tak tau nak tukar susu apa lg...mudah2han Amin....

p/s :- hari nie saya cuti..cuti puasa..bendera merah dah dtg..petang semalam..dah nak berbuka..rasa rugi nyer..

p/s:-sekarang saya sibuk untuk menyiapkan tempahan mini popia..akak suziey mini popia akak miera baru nak buat..maaf yer..nnt dah siap pos miera bgtau yer.. =)
sapa2 nak oder mini popia..saya sedia menerima tempahan lg..ok..

3 comments:

Ain said...

nasib baik takde pape yang serius...

hopefully alieya akan cepat sembuh hendaknya....

Farra Dhelina said...

smga cpt sembuh tau

Sha@Mama Tina said...

kesiannya alieya..cepat sembuh ye sayang..