klik2 iklan nie yer..tq

Sunday, November 8, 2009

Nak tanya ?

Emmm.dah lama kita tak hapdet blog...bz ckit ler..skrg nie kt umah dah xleh nak online selalu coz alieya pun sibuk nak main gak gan laptop klu kita on ja laptop..tu yg tak sempat nak jenguk selalu..tp klu ngah keja leh la menjeguk blog kita n jalan2 ke blog kawan2..tu pun klu berukband nie xda problem la..kdg2 lembab gak...mennncii tul...
kali nie nak citer pasal BOTOL SUSU ler?kita nak tanya pendapat kawan2 kt blog..kot2 ada sapa2 yang tau..leh la kongsi cikit gan kita...sebenarnya kita cam confuse ckit psal botol susu nie...sebelom nie alieya guna btol cam kt bawah nie...


pastu baru2 nie kita tukar kan botol susu yang kt bawah nie plak kt alieya..botol susu ANAKKU..

perbezaannya botol sekarang nie saiz besar n puting nyer pun lebih besar dari botol susu biasa aka btol susu alieya yg lama la ( btol susu yg baru lebih kurang cam botol susu AVENT tu)...kita cuma nak tanya pendapat korang la...botol susu yg mana lebih sesuai gan alieya..coz sekarang nie alieya dah 8 bulan...menyusu pun dah kerap..0z pun dah bertambah ler..kita cuma nak tau la sb ada org cakap btol susu alieya sekarang nie tak sesuai gan alieya sb puting nyer besar..akan menyebabkan mulut alieya jd besar pastu gigi nyer akan jd tak cantik..aka jonggang la kot...rasa kita macam tu la kot maksud org yg cakap tu..pada pendapat kawan2 blog lak macam mana?sudi2kan la share gan kita...okiiesss..


6 comments:

Papa @ Mama Zara Sofea said...

eh.. eh.. tak tau le kiter.. tp yg kita tau, puting besar tu menyamai mcam bf ibu.. ye ke? ntah le.

miera said...

papa@mama zara sofea~yuppp.betul tu...

miera said...

tp ntah la...ada org cakap puting besar tu bnyk keburuk.huuuuu.

10 said...

em,,, x tau lak puting besar leh menyebabkan mulut akan besar... hawa guna puting biasa je... org tua pun x tegur apa pun... tapi anak sedara org pun sama cam alieya gak guna puting besar... yang pentingnya jangan bagi puting kosong je... masuk angin...

Qistina's Mama n Abah said...

Tak tau pulak la ek...ye ke mcm tu..

sha guna puting kecik (gambar no.1) kat Tina masa baby2 dulu. 8 bulan start guna botol susu MAM, puting dia beso la mcm gambar no.2

Guna MAM bukan apa..Tina ni pengembong sket, guna botol anti-colic ni kureng sket la kembong.

Tp sha pun rasa tak de apa-apa la..ok. But sha pun setuju kata mama zara sofea tu..puting besar menyamai bf ibu..

AINANAM said...

rasa saya mana2 botol pun ok....yg penting alieya selesa ..cuma jangan bg botol kosong..tu bahaya..sbb perut alieya nnt msuk angin..